luni, 27 iunie 2011

Moschari me manestra-Carne de vaca cu paste

Este un fel de mancare grecesc foarte popular si la care sunt folosite niste paste marunte Orzo-Manestra-Kritharaki, care pot fi mici, mijlocii sau mari si au forma de orez, mai fiind cunoscute si ca orez grecesc sau italienesc. In mod traditional, carnea era gatita intr-o caserola de lut cu un sos abundent de rosii.se gateste traditional in cuptorul de lut dar poate fi facut si in cuptorul aragzului sau chiar si pe plita (dar trebuie sa stea mai mult si sa aiba mai mult lichid)

Ingrediente:
1 / 2 kg carne de manzat, 1/3 ceasca ulei de masline, 1 ceapa medie rasa sau tocata marunt,1 kg de rosii proaspete coapte bine sau 400 de grame de rosii in suc propriu,1 lingura pasta de tomate,1 lingura de zahar brun, 1 cana cu apa, sare si piper proaspat macinat, 1 bucata baton de scortisoara, 500 de grame de paste
Mod de preparare:



Amestecati intr-un blender rosiile si pasta de tomate. Spalati bine , uscati si taiati cat pentru a servi bucatiile de carne. Incalziti uleiul de masline si sotati carnea pe toate partile. Adaugati ceapa si sotati inca un pic dupa care adaugati sare, piper, scortisoara, sucul de rosii si 1 ceasca cu apa si gatiti pentru ½ ora in oala sub presiune (pentru a micsora timpul. Incalziti cuptorul, iar cand carnea este facuta transferati-o intr-un vas de lut, mai adaugati 3 cesti de apa, rasturnati pastele si gatiti pentru 40-45 de minute, amestecand ocazional. Adaugati mai multa apa, daca este necesar. Cand este gata se gratineaza cu branza Mizithra (sau o branza semi tare) si se lasa sa se odihneasca timp de zece minute dupa care se poate servi cu bucati de Fetta si paine neagra. Cum am mai spus traditional se face in cuptorul de lut, iar pastele se vor pune spre sfarsitul perioadei de coacere.


 Kali Orexi!Pofta buna!