duminică, 4 martie 2012

Ravioli Gnudi (Ravioli desbracate) cu sos de rosii

Ingrediente:

Pentru preparat: 1 cutie de  Ricotta, 2 oua, 2-3 linguri de faina (sau cat este necesar in functie de cat de moale este Ricotta), nucsoara proaspat rasa,sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, 1/4 ceasca parmezan ras, o legatura marar si una de patrunjel taiate fin
Pentru sosul de rosii: 1 cutie rosii decojite taiate cubulete, 6-7 catei de usturoi fin tocati, 3 linguri ulei de masline extra virgin, sare si piper proaspat macinat dupa gust, 2 frunze de dafin, o mana de busuioc proaspat tocat fin (se poate pune si uscat), un piculet de chili (optional).
Pentru a servi: Parmezan ras


Mod de preparare:

Pentru a face sosul, se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu si se adauga usturoiul intreg doar putin presat cu dosul cutitului. De indata ce usturoiul incepe sa sfaraie, dar inainte de a lua pe culoare, se adauga rosiile. Puteti da acum focul mai mare pana ce sosul incepe sa faca bule, dupa care va  intoarceti la cel  mediu. Se condimenteaza cu sare si piper si chili si se adauga busuiocul si foile de dafin. Gatiti pentru inca cateva minute si pastarti la cald pana se fac gogoloaiele.
Puneti ricotta, ouale, parmezan, nucsoara, sarea si piperul si faina intr-un bol si  amestecati bine. Adaugati si verdeata si mai amestecati un pic. Daca vi se pare prea moale mai puteti adauga faina. Ungeti-va pe maini cu ulei si faceti din acest preparat bilute pe care le puneti in cratita cu sosul deja facut. Cand sunteti gata dati la cuptor cratita cu capac pentru 20 minute. Serviti preparatul cald cu parmezan presarat pe deasupra.




Pofta buna!