joi, 6 octombrie 2011

Melitzanes fournou-Vinete la cuptor





Ingrediente:

1/4 kg ceapa tocata , 1 / 2 kg rosii proaspete sau 2 cutii de rosii cubulete, 2 catei de usturoi, 1  kg vinete, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, ulei de masline,branza rasa pentru gratinat
 


Mod de preparare:

Sotati ceapa intr-o tigaie. Scoateti coaja de pe rosii si faceti-le piureu. Zdrobiti cateii de usturoi într-un mojar sau cu o furculita dupa care amestecati cu piureul de rosii, ceva ulei de masline cu mirodenii si cu ceapa. Spalati vinetele. Taiati-le pe orizontala în felii de 1 1 / 2 cm latime . Ungeti cu ulei de masline o tava si asezati feliile de vinete. Se fierbe amestecul de pasta de tomate pentru scurt timp dupa care se toarna deasupra feliilor de vinete. Se incalzeste cuptorul la 200 grade C si se coace timp de 45 de minute. Spre sfarsit puteti garnisi cu branza rasa dupa care sa mai lasati sa se gratineze. Serviti preparatul cald sau rece.


Kali Orexi!Pofta buna!