luni, 16 mai 2011

Sarmale în foi de varză cu orez și legume

Ingrediente: 2 verze murate potrivite ca dimensiune, 3 cești de orez, 3 legaturi de ceapă verde tăiată mărunt, 2 ardei grași, 4 roșii tăiate cubulețe, 1 legătură mărar+1 pătrunjel tăiate fin, 1 linguriță cimbru uscat, 2 morcovi rași, 1/2 țelină rasă, 1 rădăcina pătrunjel rasă, sare marină neiodată și piper după gust.


Mod de preparare:



Se pun toate ingredientele într-o tigaie încinsă în prealabil, cu ulei de măsline și se călesc cât să se înmoaie, nu să se ardă. La sfârșit adăugați și o ceașcă de apă călduță și le lăsați cu focul stins la odihnă. Cu acest amestec umplem cu grijă foile de varză înpăturindu-le frumos ca pe orice sarma. Le punem pe rânduri

într-o oală de pământ, la fundul căreia am pus varză tocată , ultimul rând terminandu-se tot cu varză tocată. La sfârșit am adăugat bulion de roșii- 2 căni (sau 3 linguri de pastă de roșii diluate în apă caldă). Le dați la cuptor și le țineți cam 2 ore urmărind să nu scadă prea mult zeama. Le serviți calde cu mămăliguță și cu câteva linguri de iaurt de oaie deasupra.

Spor la treabă și Poftă Bună!