marți, 3 mai 2011

Pagoto fraoula sormpe-Sorbet de capsuni

Ingrediente
 

300 gr. capsuni coapte,1 cana de zahar,1 cana cu apa, 3 linguri de zeama de lamaie, 3 linguri de vodca


Mod de preparare:

Curatati si spalati capsunile. Zaharul se dizolva in apa calduta, dupa care se pune la fiert sa dea intr-un clocot. Dupa aceasta opriti focul si lasati la caldura pe ochi sa se raceasca singur. Intr-un blender puneti capsunile, sucul de lamaie, vodca si jumatate din sirop si amestecati bine. Cand este gata puneti si restul de sirop amestecati din nou. Amestecul este gata pentru inghetata. Porniti masina de inghetata si turnati amestecul si invartiti pana se incheaga. Daca nu aveti aparat de inghetata puteti da la congelator iar din timp in timp sa mai amestecati ca sa nu se faca cristale de gheata.Un mare "secret" este ca, capsunile ar trebui sa fie foarte coapte si foarte moi, altfel le mai tineti dupa cumparare 1 zi, doua sa se mai inmoaie. Optional puteti adauga si ceva smantana lichida , mai indulceste si da un aspect mai cremos dar nu mai este sorbet ci ingetata. Serviti cu niste piscoturi proaspete si cu ceva adaus de frisca proaspat batuta.



Kali Orexi!Pofta Buna!