miercuri, 1 decembrie 2010

Papanasi fierti din branza proaspata de vaci a la Coana Mare

Ingrediente:

500 gr. branza proaspata de vaci, 4 linguri faina (sau cat ia branza in asa fel incat sa nu se lipeasca de maini), 2 oua, 8 lingurite zahar brun (sau mai mult daca va place mai dulce), un pic dintr-un baton de vanilie, 7 -8 linguri pesmet.

Mod de preparare:

Se amesteca branza de vaci cu oul, vanilia si zaharul si se freaca bine pana la omogenizare, se adauga treptat faina si se amesteca in continuare. Intr-o tava punem la incins pesmetul pana devine brun auriu, il luam de pe fovc si adaugam cateva lingurite de zahar.Punem o oala cu apa la fiert iar cand a dat in clocot incepem sa punem billele din compozitia de branza (cam cat luam intr-o lingura si le frecam in maini pana se rotunjesc). Incercam intai cu una si daca nu se desface (insemna ca are suficienta faina iar in caz contrar mai punem un picut de faina) continuam si cu restul. Nu umplem oala cu bile ca sa aiba unde sa fiarba. Cand se ridica la suprafat le scoatem pe o farfurie ca sa se scurga de apa dupa care le dam prin pesmet si le punem in vasul de servit pe fundul caruia am pus deasemenea pesmet.

Pofta Buna