marți, 12 mai 2015

Dolmas-Sarmalute in foi de vita cu carne

Aceasta este o varianta a sarmalutelor in foi de vita grecesti insa umplute cu carne tocată  Servit cu iaurt grecesc pe deasupra..

Ingrediente:


1/2 kg. carne de miel sau juma juma cu carne de vaca, 1 cana  orez cu bob lung, 1 ceapa medie tocata marunt,1 lingurita. usturoi tocat, 1/4 lingurita. cuisoare pisate , un pic de scortisoara si un pic de nucsoara,verdeturi dupa plac,  frunze de vita tinere cat este necesar, sare marina neiodata si piper dupa gust, sucul de la doua-trei lamai .

Mod de preparare:


Se amesteca carnea  cu orezul, condimentele, sarea si piperul. Se oparesc frunzele de vita doar un minut sau pana cand se schimba culoarea. Se scurg si se racesc. Puneti un strat de frunze mai mici in partea de jos a unui vas cu fund greu si cu un capac. Asezati fiecare frunza  pe o suprafata plana, taiati vena groasa. Puneti aproximativ o lingura de amestec pe frunza si roluiti sarmaluta in forma  cilindrica. Asezati in oala strans una langa alta, astfel incat acestea sa ne se desfaca, pe  straturi in functie de cate va ies. Puneti la sfarsit o farfurie deasupra si acoperiti cu apa si puneti apoi capacul.Dati la  fierbere la un foc mic  acoperit timp de o ora. Dupa primele 30 de minute se adauga sucul de lamaie.
 Seviti-le calde cu o lingura de iaurt grecesc pe deasupra.

Spor la treaba si Kali Orexi-Pofta Buna!


Urmariti pe blog si reteta de sarmalute -Dolmadakia-in Foi de Vita cu orez si ierburi dar si pe cea de Dolmades Yalantzi .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere