luni, 22 ianuarie 2018

σπαγγέτι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα- spaghete cu creveti si sos de tomate

Ingrediente


500 gr. creveți congelati și curățati,  500 gr. spaghete, o cutie rosii cubulete,  4-5 cuișoare, piper boabe, sare marina neiodată, o foaie de dafin maruntita, 2 căpatani  de usturoi, 2 cepe sau 2 legaturi ceapă verde, marar, patrunjel, menta , oregano, 100 ml. ouzo,  coaja rasă și sucul de la ½ lămâie, ulei de măsline extravirgin, cateva capere , cateva măsline fără samburi, 1 lingurită pastă tomate, 1 lingurită zahăr..


Mod de preparare


Se decongelează cu soc termic crevetii. Se pun  într-un castron și se toarnă peste ei puțin ulei de măsline, sare și piper. Aruncați apoi crevetii într-o tigaie fierbinte unde să stea  2 minute, până când se rumenesc pe toate laturile. În timp ce creveții se prepară, punetii căteii  de usturoi si ceapa maruntită împreună cu 3-4 linguri de ulei de măsline într-un blender. Amestecați până devine pastă. Se adaugă apoi piureul în tigaie și se lasă 2 minute.  Adăugați 1-3 shut-uri de ouzo, în funcție de cât de mult vă place gustul.  Fii foarte atent cand faceti asta. Adăgati pasta de tomate, zahărul, sarea si piperul după care rosiile din cutie. Adaugati si verdeturile. si l
ăsati sa fiarbă la foc mic. Puteti pune acum si caperele si măslinele.
Puneți pastele într-o oală cu apă fiartă cu ceva ulei de măsline și sărată. Fierbeti cu 2 minute mai puțin decât instrucțiunile de pe ambalaj. Păstrați niște apă de la paste pentru a face sosul. Scurgeți pastele. Adăugați peste sosul din tigaie  creveții pregatiti  in prealabil  in felul urmator:
Puneți puțin ulei de măsline peste creveți, asezonați-i cu sare și cu  piper proaspăt măcinat.Când tigaia devine  fierbinte ... adăugați creveții și perpeliti 30 de secunde pe fiecare parte (Nu gătiți niciodată creveții prea mult, trebuie să rămână moi și suculenți). Se amestecă în timp ce sosul se încălzește, timp de aproximativ 1-2 minute. Adăugați pastele. Adăugați o parte din apa de la paste  dacă este necesar. Scoateți de la căldură.Adăugați niște parmezan ras și amestecați din nou. Adăugați acum si coaja de lămâie și sucul de lamaie.Decorati cu o cantitate generoasă de busuioc proaspăt mărunțit.

Kali Orexi!Pofta Buna!