marți, 29 martie 2011

Gavros fournou-Sardele la cuptor

Ingrediente:




1 kg. sardele, 4-5 rosii mari coapte date pe razatoare, 2 capatani de usturoi, 1/4 ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii, sare si piper dupa gust, patrunjel maruntit pentru garnisit si lamaie cui ii place.




Mod de preparare:


Se curata pestii se scot intestinele si branhiile, se spala bine ( eu le-am taiat si capetele). Se unge o tava termorezistenta cu ulei se aseaza pestisorii dati cu sare si piper bine pe toate partile, se pune usturoiul dat pe razatoare si rosiile. Se da la cuptor pt. 30 minute (primele 10 minute la foc mare dupa care la mediu pana la sfarsit) si se serveste cald preparatul ornat cu patrunjel si cu lamaie alaturi cu cartofi natur . Este bine venit un pahar de Retzina rece.


Kali Orexi!Pofta Buna!