marți, 30 noiembrie 2010

Briose cu dovleac si nuci

Ingrediente:

275 gr faina, 1 pachet de drojdie de 25 gr, 100 gr de zahar brun,1 praf de sare,1 lingurita de scortisoara,1praf de 4 arome ( amestec de cuisoare, nucsoara , coriandru si enibahar),50 gr de nuci macinate,250 gr de piure de dovleac,125 ml de lapte,2 oua,75 gr de unt.

Mod de preparare

Faceti un piure din dovleac ( se rade dovleacul si se pune intr-o tigaie cu o lingura de zahar si un cub de unt si se tine pe foc amestecand pana se inmoaie) si lasati-l la rece .Incalziti cuptorul la 200 grade. Ungeti cu unt formele de briose sau utilizati hartie speciala. Intr-un castron , amestecati faina cu sarea, zaharul si drojdia (care a fost in prealabil maruntita si omogenizata in lapte cu zahar), adaugati nucile si condimentele. In alt castron, amestecati laptele ,ouale si untul topit. Amestecati cele 2 compozitii, apoi adaugati si piureul de dovleac. Umpleti cu o lingura formele de briose 3/4, deoarece compozitia va creste .Coaceti timp de 20-25 min, pana ce briosele au crescut frumos si au devenit aurii. Lasati-le sa se raceasca si scoteti-le din forme pe un platou .

Pofta Buna!