sâmbătă, 9 aprilie 2011

Kateriniotiki Galatopita Tsompanati -Placinta cu crema de lapte ca la Katerini

Ingrediente

2-3 foi de aluat fraged,un litru de lapte proaspat ,9 linguri de faina ,1 cana de zahar , 3 oua , un capetel baton vanilie,2 linguri de unt ,coaja rasa de la o lamaie .Pentru decorare zahar pudra si scortisoara macinata.

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele (daca gasiti puteti amesteca juma juma cu lapte de capra), pe foc mediu, si a adauga un pic de faina, unt, vanilie, coaja de lamaie, zahar se amesteca continuu si ciclic pana cand incepe sa se ingroaşe crema. Puteti amesteca si luat de pe foc. Odata iîngrosata, lasati-o sa se raceasca un pic dupa care adaugati 3 galbenusuri de oua, amestecand pentru incorpora bine. Ungeti o tava de lucru mai inaltuta cu unt topit si intindeti cu grija foile care trebuie sa se inalte si pe pereti. Bateti albusurile spuma pana la intarire ca la bezea

Turnati amestecul care contein lapte apoi se adauga bezeaua pe partea de sus si cu o lingura se netezeste pentru a se amesteca usor cu restul de compozitie. Coaceti in cuptor incalzit la mediu pentru aproximativ 30-40 de minute.Pentru a ne asigura ca este coapta se fac cateva intepaturi cu o scobitoare sau un pai de lemn care trebuie sa iasa curate. Se presara cat este calda cu zahar si scortisoara .

Kali Orexi!Pofta Buna!