vineri, 17 iunie 2011

Mydia me Tomata Kai Skordo-Scoici cu rosii si usturoi

O alta fabuloasa reteta greceasca ... Midii cu rosii si usturoi ... delicioase!
Ingrediente:

O legatura de usturoi verde, 3-4 cuisoare , 750 gr. midii, 2-3 lingurite ulei de masline, o legatura kafkalithres sau patrunjel, sare si piper dupa gust, 9-10 rosii chery  (fin tocate), un pahar mare de vin alb sec.


Mod de preparare:


Se spala bine midiile. Se caleste, fara sa se arda usturoiul dupa care
se adauga midiile si se amesteca bine. Se toarna vinul si se continua amestecarea. Se adauga rosiile, kafkalithres/patrunjelul si  se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe  pentru 20 de minute. Se serveste preparatul cald ornat cu patrunjel proaspat ... hmmm ...  un gust minunat ... frumos pentru inceputul unei mese copioase cu preparate grecesti! Nu uitati un Ouzo langa.


Kali Orexi!Pofta buna!