vineri, 14 octombrie 2011

Pui Satay

Ingrediente :

0,750 kg. piept de pui dezosat fara piele, 500 ml iaurt de bivolita si oaie+ 500 ml iaurt grecesc, o capatana de usturoi, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lingura de seminte chimen, 4 linguri de alune sarate+ 4 linguri caju , o bucata de 4-5 cm ghimbir,1 lingurita pudra  de curry,1 ceapa galbena,1 lingurita boia afumata iute, 1 lingurita boia dulce, 75 ml ulei de masline extravirgin cu mirodenii in el, zeama de la o lamaie sau de la o limeta daca vreti, o legatura marar si una de patrunjel, sare si piper dupa gust.



Mod de preparare:

Taiati bucatele puiul. Pisati bine chimenul si coriandrul;alunele;usturoiul (impartiti in doua cantitatea rezultata). Dati ceapa si ghimbirul  pe razatoarea fina.Puneti intr-un castron apoi chimenul coriandrul, ceapa, o parte din usturoiul pisat, ghimbirul, 1/2 din cantitatea de alune, boia dulce si iute, cury-ul, asezonati cu sare si piper, turnati 2-3 linguri de ulei de masline si amestecati bine cu o lingura de lemn. La sfarsit turnati si zeama de lamaie si mai amestecati un pic. Adaugati apoi bucatiile de pui si invartiti-le bine cu mana prin sosul de mai sus. Acoperiti cu o farfurie si dati la rece peste noapte. A doua zi cu 2-3 ore inainte de servire  amestecati iaurtul cu sare si piper, a doua jumatate de alune pisate bine,restul de usturoi, mararul si patrunjelul tocate fin. Amestecati bine si dati la rece.Cand vreti sa serviti incalziti uleiul de masline intr-o tigaie, rasturnati puiul cu tot cu amestecul in care a stat si perpeliti bine pe toate partile pana se face puiul. Asezati pe un platou bucatile de pui, iaurtul deja pregatit si cateva linguri de orez cu aroma de iasomie fiert si el intre timp. Alaturi sa aveti un pahar de vin alb demisec.

Pofta buna!