sâmbătă, 26 februarie 2011

Tyropsomo-Paine cu branza

Ingrediente:

2 1 / 4 cesti cu faina ,1 cana cu apa calda,1 ceasca de branza Fetta maruntita,1 pachet 25 gr drojdie, un picut de lapte si un picut de zahar, 1 / 4 ceasca cu ulei de masline extravirgin, 300 gr . Fetta maruntita, 2 linguri oregano uscat,

Mod de preparare:

Se prepara intai maiaua cu drojdia, laptele si zaharul.Se pune faina cernuta cu un varf de sare intr-un bol se face o gaura la mijloc si dupa cateva minute se adauga si maiaua. Se incepe framantarea, adaugandu-se si cu cate putinul apa calda. Adaugati si uleiul de masline incet continuand framantarea pana cand aluatul este flexibil şi neted si nu se mai lipeste de maini (la nevoie mai puteti completa faina). Acum puteti adauga Oregano si branza Fetta maruntita si continuati amestecarea pana se raspandeste in tot aluatul. Lasati-l la odihna acoperit 30 minute. Asezati acum aluatul pe o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei de masline , aplatizati-l usor cu palmele si faceti niste mici taieturi la suprafata, dupa care il acoperiti cu un servet si-l lasati sa creasca la caldura timp de o ora. In acest timp se incalzeste cuptorul. Cand s-a terminat cresterea dati-l la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute, sau pana se rumeneste frumos pe dinafara. Este buna la gust si usor de pregatit.



Kali Orexi!Pofta Buna!