![]() |
Frittatta |
Ca orice rețetă tradițională, există mai multe variante . Există varianta „albă” și cea „roșie” , adică cu sos, unii folosesc paste scurte , unii folosesc paste lungi. Eu vă ofer rețeta originală de omletă cu paste napolitane cu o pregătire rapidă și ușoară! Puteți alege pastele pe care le preferați, chiar dacă tradiția sugerează spaghete de calitate excelentă. Secretul unui rezultat perfect este să scurgeți pastele gătite al dente, astfel încât , atunci când sunt gătite a doua oară în tigaie, acestea să fie vii și pline!
Ingrediente pentru o tavă de 22 – 24 cm: 350 gr. de paste preferate, 4 ouă, 4 linguri generoase Parmigiano Reggiano DOP, 80 gr. bacon afumat, 30 gr. unt, 50 ml. lapte gras, ulei de măsline extravirgin, sare marină neiodată, piper după gust
Pentru sosul de rosii: Piure de rosii 350 gr., o ceapa albă, busuioc după gust, sare marină neiodată după gust, ulei de măsline extravirgin după gust
Mod de preparare:În
primul rând, fierbeți pastele al dente în multă apă cu sare. Scurgeți apoi bine
și puneți-le într-un castron mare. Apoi
adăugați ouăle și amestecați foarte bine cu ajutorul a doua furculite.
Adaugați parmezanul, sarea, piperul, baconul, untul tăiat în bucățele mici și amestecați din nou foarte bine. Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă. Curățați și tocați ceapa, pe care apoi o înăbușiți și apoi adaugați piureul de rosii. După ce a fiert o jumătate de oră la sfârșitul gătitului, aromatizați sosul cu busuioc și adăugați-l peste paste și amestecați. Se lasă să se racească iar intre timp se pregatește crema de ouă: într-un bol spargeți-le și adaugați brânza rasă, laptele, sarea și piperul. Bateți cu un tel pentru a amesteca totul. Turnați amestecul pe paste și amestecați bine pentru a se combina. Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie cu marginea destul de înaltă, se încălzește puțin și se scufundă totul. Întindeți aluatul uniform folosind o spatulă, apoi acoperiți cu un capac și lasați la la foc mediu 10 minute. Odată ce timpul a trecut, folosiți o farfurie de pizza (sau un capac neted) pentru a întoarce omleta. Glisați apoi înapoi în tigaie și continuați să gătiți pe cealaltă parte încă 10 minute fără capac. Iată gata omleta dvs. cu spaghete napolitane!
Conservare/Omleta cu spaghete napolitane poate fi păstrată la frigider pentru câteva zile.
Spor la treabă și poftă bună!