marți, 8 martie 2011

Patatas omeleta apo to Agion Oros-Omleta cu cartofi ca la Muntele Athos

Ingrediente pt. o persoana:

1 cartof rosu mai maricel,2 oua batute energic, 1/2 lingurita oregano, 100 gr Fetta taiata cubulete (tinuta in ulei de masline cu ardei iurti,piper,busuioc si usturoi), sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:


Se taie cartoful rondele subtiri si se unduieste- inmoiae intr-o tava cu ulei de masline incins. Separat se bat energic oule se rastoarna carofii in acest amestec se pune branza,oregano si sare si piper si se amesteca bine in asa fel incat toate piesele sa fie imbibate in ou. dupa aceasta se rastoarna i tava cu ulei incins se niveleaza frumos si se la sa la prajit. Cand se observa ca s-a facut pe o parte se pune o farfurie peste tigaie se rastoarna tigaia iar apoi omleta se trece cu partea cealalta in tigaie ca sea se faca si pe aceasta. Cand este gata se serveste. Eu am avut alaturi si un paghar de suc de portocale proaspat stors si o painisoara cu masline.

Kali Orexi!Pofta Buna!