duminică, 6 februarie 2011

Agioritiko Makaronia Imam -Legume imam cu Macaroane ca la Muntele Athos

Ingrediente:

2 vinete mai maricele, 2 zuchini,4-5 rosii, 2 frunze de dafin ,1 morcov,cateva boabe de coriandru,1/2 ceasca de ulei de masline extra virgin, 1 cana vin rosu, un pachet de 0.500 kg  paste de care vreti,1 legatura cimbru (sau o lingurita cimbru uscat),1 lingurita zahar, 1 ceapa mare,3-4 catetei de usturoi, sare si piper dupa gust, 200 gr. Kefalo Gravieri sau Parmezan ras pentru decorare.



Mod de preparare:

Se spala bine zuchinii ,morcovul si vinetele (acestea se cojesc zebra de coaja), dupa care se taie in bucati mici .Intr-o tigaie cu ulei incins se calesc un pic dupa care se lasa la scurs pe o farfurie cu prosop de hartie pe ea ca sa absoarba. Intr-o alta tigaie adanca se incalzeste bine iarasi uleiul si se soteaza ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat fin, dar fara a le arde, dupa care se pun si legumele pregatite anterior.Se amesteca bine si se adauga rosiile taiate cubulete , zaharul care mai ia din aciditatea rosiilor,frunzele de dafin, oregano, cimbru si boabele de coriandru zdrobite. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se pune  vinul amestecat cu uleiul de masline. Se lasa la foc mic aproximativ 18-20 minute neacoperit putand adauga inca putin vin daca scade prea tare zeama. Daca am folosit o legatura de cimbru aceasta se inlatura la sfarsit. In acest timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj in apa clocotita cu sare si o lingurita ulei de masline, dupa fierbere se scurg si se clatesc cu apa rece. Se pun pastele pe un platou se restaorna deasupra preparatul  si se rade deasupra branza rasa din belsug . Sevim cald alaturi de Horiatiki Salata (aveti reteta pe blog la rubrica Aperitive) si un pahar de vin rosu de la Muntele Athos.

Kali Orexi!Pofta Buna