sâmbătă, 11 decembrie 2010

Pui Tikka Masala (un amestec de bucatarie indo-britanica)

Ingrediente:

3-4 buc  copane de pui dezosat si fara pielita, 200 ml iaurt de preferat bivolita si oaie, 4-5 catei usturoi zdrobiti, 1 bucata de ghimbir de un deget lungime, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica, 1 lingurita chili (sau boia iute), 1 lingura boabe de coriandru macinate, zeama de la 1/2 lamaie sau de la un Lime daca aveti, orez fiert pentru garnitura, patrunjel pt. ornat.

Pentru sosul Masala
un cub de unt de 50 gr, 1/4 ceasca ulei masline extravirgin, 2 cepe rosie tocate fin,1 ardei iute tocat marunt, 1 lingurita Garam Masala ( am gasit o firma in Oradea care aduce tot felul de arome indiene ),200 ml smantana (sau de preferat lapte de cocos), sare si piper negru proaspat macinat dupa gust, o legatura de frunze de coriandru tocate (daca nu aveti inlocuiti cu patrunjel).

Mod de preparare:

Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime sau lamaie, apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider cel putin 12 ore. Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei si un pic de vin. Puneti tava in cuptorul bine incalzit si tineti-o pana se inmoaie carnea si se coloreaza la suprafata.In acest  timp topiti untul si amestecati-l cu uleiul incins. Caliti ceapa pana se inmoaie si se aureste dupa care adaugati ardeiul iute tocat si  Garam Masala. Dupa cateva secunde puteti pune  smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc 1 minut, amestecand continuu. Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut. Potriviti gustul cu sare si piper si adaugati frunzele de coriandru maruntite. Scoateti pe un platou caldut si serviti cu orezul pe care l-ati pregatit si in care ati pus si o lingurita de curry la fierbere. Turnati sosul peste pui.


Pofta buna!