sâmbătă, 19 februarie 2011

Psaria Skordalia Me Dendrolivano-Peste cu rozmarin si usturoi

Rozmarinul aduce un iz mediteranian pentru aceasta reteta culeasa din Lefkada. Pestele poate fi (de preferat )proaspat dar se poate si congelat.

Ingrediente

1 kg de peste la alegere dar peste micut gen Albitura (si sa nu fie prea gras) curatat si eviscerat dar lasate capetele si cozile,sare si piper, 1 cană cu apă fierbinte, faina pentru pudrat+
3 linguri,1 / 2 ceasca otet, ulei pentru prajit (cel mai bun este cel de palmier),1/2 ceasca ulei masline extravirgin cu mirodenii, 1 lingura rozmarin uscat,5-6 catei de usturoi tocat.

Mod de preparare:


Se spala peştele bine sub jet de apă si se lasa la scurs pe servete de hatie, dupa care se asezoneaza cu sare si piper .Se tavalesc pestii prin faina dupa care se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.Dupa ce s-au prajit pestii se dau  la scurs pe servete de hartie. Intr-o cratita incalziti ulei de masline cat sa acopere fundul si sotati in ea usturoiul taiat marunt, dupa care adaugati 3 linguri de faina si amestecati pana la inglobare (atentie ca sa nu ardeti faina lucrati la foc mic), se adauga apoi usurel apa, otetul si rozmarinul, se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe cateva minute. Se toarna acest sos peste pestele fript.Cu cat va sta pestele mai mult in acest sos cu atat se vor accentua aromele.Puteti consuma cald sau rece acest preparat.

 
Kali Orexi! Pofta Buna!