luni, 4 aprilie 2011

Imam Bayildi-Vinete in sos de rosii

Ingrediente:

 1 kg de vinete mijlocii, 1 cana cu ulei de masline extravirgin cu mirodenii,4 cepe mari taiate rotocoale, 1 / 2 ceasca de patrunjel tocat fin, 5 rosii coapte taiate cubulete, 9-10 catei de usturoi feliati, 2 morcovi taiati rondele,2 linguri de branza rasa de alegere,2 linguri de pesmet,sa
re si piper dupa gust


Mod de preparare:

Se spala vinetele se taie coziile si se pielesc zebra. Pe lungime faceti o taietura cu grija sa nu patrundeti pe partea opusa si punetiile in apa cu sare grunjoasa de mare. Lasati asa intr-un castron cel putin 15 minute sa-si scoata amareala din ele vinetele. Dupa 15 minute le scoateti si le uscati cu un prosop de hartie de bucatarie.Incalziti uleiul de masline si prajiti-le sa se inmoaie si sa se  rumeneasca un pic.Acum le puteti pune in tava de gatit una langa alta si sa le faceti niste scobituri.In acelasi ulei in care s-au vinetele se pune ceapa felii pentru a se sota, dupa care se adauga rosiile, morcovii,feliile de usturoi, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.Se gatesc pana cand nu numai ramane zeama.In acest moment  luati de pe foc si cu o lingurita umpleti vinetele cu aceasta compozitie.Se presara  niste branza rasa, pesmet si  ulei de masline.Se da la cuptorul preincalzit si se tine aproximativ 30 de minute. Imam Bayildi facut de dvs  este gata de a fi servit. Poate fi servit pe un pat de orez si o lingurita de iaurt  de oaie sau pot fi insotit cu cartofi prajiti, cartofi piure sau orice altceva doriti.Dar bine ar fi sa aveti alaturi si un paharel de Retzina. 

Kali Orexi!Pofta Buna!