duminică, 6 martie 2011

Garides giouvetsi-Ghiveci de garizi

Ingrdiente:

3 linguri ulei de masline extravirgin, 2 cepe albe fin taiate,  o capatana de usturoi maruntita, o legatura sau doua de ceapa verde taiata marunt, 1 praz partea alba,2-3 ardei grasi diferiti colorati, 5-6 rosii taiate cubultete,1 lingurita de zahar brun, o legatura de oregano maruntit (sau o lingurita din cel uscat), sucul de la o lamaie, 200 ml vin alb sec,sare si piper dupa gust,cateva cuisoare, o bucatica baton scortisoara, o legatura de patrunjel si una de marar maruntite, 500 gr. creveti tigru decorticati si fara cozi,250 gr. Fetta

Mod de preparare:


Preincalziti cuptorul la maxim. Intr-o tigaie adanca incalziti uleiul si sotati ceapa 2-3 minute , dupa care adaugati usturoiul, ceapa verde, prazul si ardeii si mai tineti pe foc inca 2-3 minute. Dupa aceasta adaugati rosiile, zaharul, oregano, zeama de lamaie, vinul, cuisoarele si batonul de scortisoara,asezonati cu sare si piper si fierbeti pe foc micut 10 minute amestecand ocazional, pana cand sosul se ingroasa.Acum puteti pune si crevetii si o parte din marar si patrunjel tinand inca pe foc 2-3 minute dupa care sa transferati intr-un vas de lut care poate sta in cuptor. Deasupra puneti Fetta maruntita si dati la cuptor pentru 10-12 minute pana cand garizii se fac rozalii si branza se topeste. La terminare puneti deasupra restul de marar si patrunjel si serviti preparatul cald cu paine proaspata cu masline si un pahar de Retzina.


Kali Orexi! Pofta Buna!