luni, 11 iulie 2011

Xifias souvlaki-frigarui de peste sabie

Ingrediente:

500 gr. peste sabie taiat in bucatele mici, cateva linguri ulei de masline extravirgin cu mirodenii, 6-7 rosii chery, suc proaspat stors de lamaie, cateva ciuperci intregi, 2 cepe taiate in sferturi, 1 ardei gras taiat bucati mai mici, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust, o lingurita oregano uscat.


Mod de preparare:


Intr-un castron, amestecati cuburile de peşte cu sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie si oregano.
Insirati bucati de peste pe frigarui alternativ cu legume. Le puteti pune pe gratar imediat sau le puteti mai intai marina in zeama de mai sus peste noapte. Incingeti gratarul si puneti deasupra frigaruile rasucindu-le rapid sa nu se arda. Serviti cu o salata de sezon, cartofi prajiti facuti in stil grecesc si neaparat cu un pahar de Retzina rece.

Kali Orexi!Pofta buna!