duminică, 17 aprilie 2011

Aspri soupa thalassinon-Supa de scoici si fructe de mare


Ingrediente


36 de scoici, ceva fructe de mare 4 linguri de unt ,1 ceasca ceapa tocata , 2 linguri faina ,2 1 / 2 cani cu apa , 400 gr cartofi taiati in cuburi mici, 1 / 4 lingurita piper alb ,3 / 4 ceasca smantana sau lapte,1 ou batut energic, 4 linguri patrunjel ,sare dupa gust.




Mod de preparare:



Frecati si spalati bine scoicile sub jet de apa sa iasa tot nisipul. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu fructele de mare si cu 2 cani de apa pe foc mic. Cand s-au desfacut scoicile si s-au fiert si fructele de mare luati de pe foc si curatati scoicile dar pastrati zeama. Intr-o tigaie maricica si adanca incalziti si topiti untul dupa care caliti un pic ceapa, adaugati faina si stingeti imediat cu supa de scoici. Adaugati apa, cartofi, sare şi piper. Fierbeti la foc mic, pana cand cartofii s-au inmuiat. Adaugati acum si carnea de scoici si mai tineti un pic pe foc fara fierbere sa se lege.Dregeti cu smantana /lapte bamestecat cu ou batut energic.Se condimenteaza cu sare si piper.Se presara cu patrunjel si se serveste fierbinte cu cateva felii de lamaie






Kali Orexi!Pofta Buna!