sâmbătă, 16 iulie 2011

Masticha ice cream- Inghetata de mastic

Ingrediente:
 

1 lingura de cardamon verde, 300 ml. de lapte, 300 ml. smantana lichida, o bucata baton scortisoara, 150 gr. zahar, 100ml apa de trandafiri, 1 lingurita mastica ( de luat in vacanta dvs. din Grecia) frecata in mojar cu o lingurita de zahar sa nu se lipeasca, 200 ml. lapte condensat,  petale de trandafir uscate (optional)

Mod de preparare:


Intr-un mojar zdrobiti bine cardamonul pana se transforma intr-o pulbere fina. Turnati laptele si smantana lichida de gatit intr-o cratita, adaugati cardamonul si scortisoara. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic, amestecand ocazional, pana ce lichidul s-a redus cu aproximativ un sfert si ia o culoare crem (este nevoie de aproximativ o jumatate de ora). Dizolvati zaharul intr-o alta cratita in  apa suficienta si fierbeti la foc mic pana cand acesta devine un sirop subtire. Luati de pe foc in acest momment si raciti. Laptele incalzit se scoate de pe foc si se amesteca cu mastic dupa care se lasa sa se răceasca timp de aproximativ 15 minute. Adaugati laptele condensat, siropul apa de trandafiri si petalele si lasati sa se raceasca. Puneti apoi intr-o masina de inghetata si lasati sa se faca (dacă nu aveti o masina, dati amestecul la congelator si mereu la o ora scoateti si amestecati ca sa nu se faca cristale de gheata). Serviti cu niste fructe din glyco si cu frisca proaspat batuta.



Kali Orexi!Pofta buna!