„Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti” Blog culinar cu retete inedite testate de mine.
miercuri, 13 iulie 2011
Papies me Elies -Rata cu umplutura de masline
Ingrediente:
1 rata bine curatata si spalata. Pentru umplutura: 3/4 cana bacon taiat fin, 3/4 cana pesmet mai maricel, 1.1/2 cana zeama de pui, 3/4 cana masline fara samburi verzi si negre taiate feliute, 3 lingurite coniac, 1 ceapa mare taiata fin, 1/2 ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la maxim dupa care il dati la mediu. Sarati si piperati rata pe peste tot dar inainte insa ungeti-o cu niste ulei de masline. Intr-o tigaie incalziti niste ulei de masline, adaugati ceapa si baconul si sotati un pic. In castronul de la mixer adaugati, pesmetul, maslinele, coniacul, jumatate din cantitatea de zeama de pui si mixul de ceapa-bacon si amestecati bine totul impreuna. Umpleti pasarea pregatita mai inaintecu aceasta mixtura, legati-i bine toate orificiile, puneti-o intr-o tigaie pe fundula careia ati pus restul de zeama de pui si dati-o la cuptor pana cand se face bine si daca introduceti furculita intr-o pulpa iese zeama curata. Serviti cu o garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin, o salata de sezon si un vin alb demisec rece.
Kali Orexi!Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)