miercuri, 13 iulie 2011

Papies me Elies -Rata cu umplutura de masline


Ingrediente: 


1 rata bine curatata si spalata. Pentru umplutura: 3/4 cana bacon taiat fin, 3/4 cana pesmet mai maricel, 1.1/2 cana zeama de pui, 3/4 cana masline fara samburi verzi si negre taiate feliute, 3 lingurite coniac, 1 ceapa mare taiata fin, 1/2 ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la maxim dupa care il dati la mediu. Sarati si piperati rata pe peste tot dar  inainte insa ungeti-o cu niste ulei de masline. Intr-o tigaie incalziti niste ulei de masline, adaugati ceapa si baconul si sotati un pic. In castronul de la mixer adaugati
, pesmetul, maslinele, coniacul, jumatate din cantitatea de zeama de pui si mixul de ceapa-bacon si amestecati bine totul impreuna. Umpleti pasarea pregatita mai inaintecu aceasta mixtura, legati-i bine toate orificiile, puneti-o intr-o tigaie pe fundula careia ati pus restul de zeama de pui si dati-o la cuptor pana cand se face bine si daca introduceti furculita intr-o pulpa iese zeama curata. Serviti cu o garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin, o salata de sezon si un vin alb demisec rece.


Kali Orexi!Pofta buna!