luni, 6 august 2012

Tarta PapaGheorghiu cu mere si scortisoara

Ingrediente:

Pentru o foaie cu diametrul de 26 cm:
250 gr. faina, 100 gr. unt, un varf de cutit de sare, 30 gr. de zahar, 1 ou, apa foarte rece. Pentru umplutura: 1 kg de mere, 1 lingurita scortisoara, 2 oua, 200 gr. de smantana, 150 gr. de zahar, zahar pudra
(optional)

Mod de pregatire:


Rasturnati faina pe masa, si adaugati ingredientele in centru. Aestecati bine cu mana pentru a forma un aluat moale. Faceti-l o mingie si lasati-l la frigider cel puţin 30 de minute. Extindeti-l de două ori pe masa pudrata usor cu faina. Asezati foaia in tava unsa cu unt, inţepati  partea de jos de cateva ori cu o furculita. Aranjati merele decojite si taiate in 8 felii. Presarati o lingura de zahar amestecat cu jumătate de scortisoara. Puneti in cuptor la 225 ° C timp de 20 min. Dupa aceasta scoateti din cuptor si turnati pe deasupra amestecul de oua batute cu smantana, restul de zahar si scorţisoara. Puneti inapoi la cuptor pentru 20 la 25 de minute. Lasati tarta la racit dupa care presararati cu zahar pudra.


Spor la treaba si pofta buna!