Ingrediente pentru doua persoane:
Mod de preparare:
Încălziți uleiul
de măsline într-o tigaie mare la foc mare. Încălziți și cuptorul. Când uleiul este
fierbinte, adăugați ceapa, usturoiul, adăugați rapid și mierea și piperul și lăsați timp de 3
minute sau până se înmoaie. Adăugați cam la jumatatea timpului și pasta de tomate. Adăugați creveții pe care în prealabil i-ați pudrat cu ulei de măsline sare și piper
și lăsați-i timp de 2 minute. Se adaugă apoi Ouzo iar când acesta evaporă tăria, se adaugă
roșiile date în prealabil pe răzătoare și sarea după care se aduce la fierbere. După ce a dat în clocot,
se lasă la foc mic să fiarbă timp de 5 minute. Adăugați
3/4 din Feta și oregano tot și dați la cuptor să mai fiarbă încă câteva minute (5-6 minute) sau până se topește brânza. Transferați în
farfurie și zdrobiți Feta rămas deasupra și garnisiți cu pătrunjel.Atentie puteți elimina partea cu cuptorul și atunci tot timpul va sta la fier deasupra pe aragaz.
Spor la treabă și poftă bună!
