sâmbătă, 30 mai 2015

Tyropita me Feta&Aromatika-Placinta cu feta si ierburi

Ingrediente:

 

 

1 pachet foi de placinta, 5oo gr. feta , 2-3 fire de praz mici și subțiri, feliate (aproximativ 150 gr.) ,o legatura maricica de marar tocat , cateva fire de menta proaspata tocata , 3 oua
piper negru proaspat macinat,, 1 iaurt grecesc  2% , 2-3 linguri ulei de masline extravirgin,
25 gr. unt
, 1 albus de ou batut usor .

Mod de preparare:

Scoateti foaia din congelator cu cel puțin doua ore inainte. Intr-un tigaie medie puneti untul sa se topeasca la foc mic, puneti prazul taiat si tineti cam 3-4 minute, pana se inmoaie.  Adaugati feta si  amestecati usor dupa care adaugati iaurtul. Se amestecă si se adauga amestecul de marar - menta si piper . Intr-un minut luati umplutura  de pe foc,cam atunci cand Feta s-a topit in mare parte, dar unele piese sunt inca solide. Opriti caldura si lasati umplutura  15-20  minute la rece. Porniti cuptorul la 180 ° C pentru a se incalzi. Ungeti bine o tava si asezati prima foaie pe care o ungeti cu ulei sau unt topit si continuati pana ati pus 5-6 foi. Lasati marginile in afara pentru a inpacheta dupa ce puneti si foile de deasupra in asa fel sa nu va scape umplutura. Acum adaugati la umplututra racita ouale si amestecati bine. Rasturnati peste stratul de foi si nivelati bine. Acoperiti cu straturi de inca 5-6 foi unse bine fiecare pe rand. Pe deasupra ultimei ungeti cu albusul batut. Taiati superficial in portile necesare si dati la cuptor la 180 grade C. cam 35-45 minute pana se rumeneste frumos foaia de deasupra(depinde mult de cuptor). Scoateti cand este gata placinta din cuptor si  lasati-o cel puțin 10-20 minute inainte de a taia in bucati . Serviti alaturi de un castronas de iaurt grecesc.

Spor la treaba si Pofta Buna! Kali Orexi!