sâmbătă, 25 februarie 2012

Vitel in sos de bere cu garnitura de mere

Ingrediente:


2 bucati de friptura de vitel potrivit de groase, 5 cepe, o lingura sanatoasa de mustar de Dijon, sare si piper dupa gust, 700 ml. bere neagra (cel mai bine merge cu bere belgiana Trapist sau cu englezeasca dar la fel de bine se potriveste si berea romaneasca) , un picut de ulei de masline, o lingura faina, 2 frunze de dafin, putin cimbru uscat sau verde dupa cum aveti.
Pentru garnitura 4 mere maricele, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 2 linguri zahar brun, o lingura de unt

Mod de preparare:


Prajiti fff putin bucatile de carne pe amandoua fetele. Adaugati in sosul ramas niste ulei de masline si caliti ceapa pana se aureste si devine translucida fara a o arde insa. In acest moment adaugati berea, mustarul sarea si piperul si dati intr-un clocot, spre sfarsit adaugand,foile de dafin,cimbrul si faina. Adaugati apoi bucatile de carne  si dati la cuptor pana se patrunde carnea bine, cel putin o ora. In acest timp faceti garnitura. Cojiti merele taiati-le in sferturi, scoateti partea cu semintele si puneti-le intr-o cratita cu untul si un pic de apa, adaugand si scortisoara si zaharul. Cand s-au imuiat bine faceti-le cu dosul furculitei un piureu. Serviti carnea cu sosul format si cu garnitura de mere. 


Pofta buna!