vineri, 24 februarie 2012

Prajiturele de Dragobete

Ingrediente pentru aproximativ 12 bucati:

1 iaurt natural de 250 gr, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina, 1/2 de lingura ulei, 3 oua, 1/2 pachet de drojdie de bere, 1/2 lingura pudra de ciocolata amara, 1/2 lingurita de praf de vopsea rosie alimentara
Pentru topping: 250 gr. de mascarpone, 200 gr. ciocolata menaj

Mod de preparare:

 
Incalziti cuptorul la 210 ° C. Intr-un castron, combinati toate ingredientele si amestecati bine, puteti adauga mai multa faina daca este prea zemos. Se toarna aluatul in garnituri de hartie si se coace timp de 15 minute.Puteti inlocui pudra de ciocolata amară cu 200 gr. ciocolata topita. In timpul in care prajiturelele se coc pregatim ganache-ul. Topiti ciocolata pe Bain Marie si amestecati-o cu mascarpone. Decorati prajiturelele cu acest amestec turnand printr-un sac de patiserie cu caneluri. Lasati la rece cel putin 20 minute prajiturelele inainte de garnisire.


Pofta Buna!