joi, 19 mai 2011

Tomata soupa me kolokythakia-Supa de rosii cu dovlecei

Ingrdiente:

1 kg rosii coapte bine, 300 gr dovlecei, 1 lt de apa, 1 ceasca de ceai suc de portocale, 1 lingura pasta de tomate, 1 ceasca de ceai cu smantana, o legatura patrunjel tocat, 1 lingurita de zahar brun, sare marina neiodata dupa gust, piper cayenne boabe si macinat.

Mod de preparare:


Se fierb rosiile decojite si taiate cubulete cu suc de portocale si putina sare. Dupa ce au fiert un pic se adauga apa, pasta de tomate, zaharul si piperul. Se continua fierberea inca 10 minute. Curatati si taiati dovleceii in cuburi. Adaugati-i in oala si lasati sa fiarba pana cand dovleceii sunt fierti. Reduce flacara la minim si adaugati smantana. Se amestecă bine fara a mai lasa sa fierba insa. Se presara patrunjelul si se serveste fierbinte presarand si putin piper proaspat macinat in farfurie dupa gust.


Kali Orexi! Pofta Buna!