Μανιτάρια σαγανάκι (Manitaria saganaki) adică ciuperci saganaki este un preparat delicios, simplu și
aromat, făcut cu ciuperci, roșii și brânză feta (sau altă brânză grecească).
Ciuperci saganaki
Ingrediente (pentru 2-3 porții): 500 gr. ciuperci (champignon sau mix de ciuperci), 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mică tocată fin, 2 căței de usturoi tocați, 2 roșii mari (sau 200 g roșii cuburi din conservă), 1 linguriță pastă de roșii (opțional), 1 linguriță oregano uscat, ½ linguriță cimbru (sau busuioc), sare marină neiodată și piper după gust, 100–150 gr. brânză feta (sau telemea, dacă vrei o variantă locală), puțin pătrunjel proaspăt tocat (pentru decor), un strop de vin alb (50 ml.).
Mod de preparare: A. Pregătirea ciupercilor: Curăță ciupercile și taie-le felii potrivite. B. Călirea: Într-o tigaie (ideal una de tip *saganaki*, adică mică și adâncă), încălzește uleiul de măsline. Adaugă ceapa și călește-o 2-3 minute, până devine translucidă. Pune usturoiul și ciupercile și gătește-le până își lasă zeama și se înmoaie ușor. C. Sosul: Adaugă roșiile tocate și pasta de roșii (dacă folosești). Condimentează cu oregano, cimbru, sare și piper. Adăuga și puțin vin alb, pentru aromă. Lasă sosul să fiarbă 10-15 minute, până se îngroașă ușor. D. Adăugarea brânzei: Taie brânza feta cuburi și pune-le deasupra ciupercilor, în tigaie. Acoperă și lasă 3-4 minute, până când brânza începe să se topească ușor, dar fără să se dezintegreze complet. E. Servirea: Presară pătrunjel proaspăt și servește imediat, alături de pâine prăjită sau lipie.
Sugestie:
- Ciupercile saganaki merg perfect cu un vin alb sec sau cu ouzo, pentru o experiență grecească autentică.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere