duminică, 2 noiembrie 2025

Garlic Butter Steak Bites & Creamy Parmesan Shells-Bucăți de friptură în unt cu usturoi și paste scoici cremoase cu parmezan

Garlic Butter Steak Bites & Creamy Parmesan Shells
Garlic Butter Steak Bites & Creamy Parmesan Shells
Ingrediente: I. Pentru bucățile de friptură: 500 gr. carne de vită (mușchi, antricot sau altă bucată fragedă), tăiată cuburi de 2–3 cm, 3 linguri unt, 3 căței de usturoi, tocați mărunt, 1 lingură ulei de măsline, sare și piper negru proaspăt măcinat, opțional: ½ linguriță fulgi de ardei iute (pentru un gust ușor picant), pătrunjel tocat, pentru decor/ II. Pentru pastele scoici cremoase: 250 gr. paste tip scoici (mini shells), 1 lingură unt, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 1 cană smântână dulce (pentru gătit, 30% grăsime), ½ cană lapte, ¾ cană parmezan ras, sare marină neiodată și piper alb după gust.

 

Mod de preparare:   A.  Pregătește pastele: Fierbe pastele scoici în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Scurge-le, dar păstrează puțin din apa în care au fiert (aprox. ½ cană). B. Sosul cremos cu parmezan: Într-o cratiță, topește o lingură de unt și adaugă usturoiul. Călește-l 30 secunde, fără să se ardă. Adaugă smântâna și laptele, apoi fierbe ușor 2–3 minute. Pune parmezanul ras și amestecă până se topește și devine un sos cremos. Asezonează cu sare și piper alb. Adaugă pastele fierte și amestecă ușor. Dacă sosul e prea gros, adaugă puțin din apa păstrată. C. Bucățile de friptură: Presară sare și piper pe cuburile de vită. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mare. Adaugă bucățile de carne și prăjește-le 1–2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Nu le găti prea mult ca să rămână fragede. Adaugă untul și usturoiul tocat. Amestecă timp de 30 secunde până ce usturoiul devine auriu și untul capătă aromă. Poți adăuga și fulgii de ardei iute dacă dorești o notă ușor picantă. D. Asamblare: Servește pastele cremoase în farfurii, alături de bucățile de friptură. Presară pătrunjel tocat și puțin parmezan suplimentar deasupra. 

Sugestii:

 

  • Poți folosi și friptură de porc sau de pui, dacă nu ai vită.
  • Pentru un gust mai intens, adaugă în sos o lingură de vin alb sau câteva picături de suc de lămâie.
Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere