joi, 6 august 2020

Μύδια σε κρέμα σάλτσας και λευκό κρασί-Mýdia se kréma sáltsas kai lefkó krasí-Midii în sos de smântână și vin alb sec

Ingrediente:

1.5 kg de midii proaspete, 75 gr. unt+100 ml ulei de măsline extravirgin, 1 ceap[ roșie și una albă, 5-6 căței de usturoi zdrobiți, 1 cutiuță  smântână de gătit, 100 ml.  vin alb sec, amestec  de frunze/crenguțe de cimbru, pătrunjel creț, oregano, măghiran, coriandru, rozmarin cimbru, 2 frunze de dafin, sare marină neiodată și piper verde proaspăt măcinat, opțional un ardei iute.

Mod de preparare:

Se țin în apă rece ( nu prea mult că riscăm să se deschidă), se spală și se curăță midiile. Se pregătește ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. la fel verdețurile. Într-un wok se înăbușe ceapa și usturoiul cu un  unt amestecat cu ulei care au fost în prealabil încălzite. Stingeți cu vin iar dupa ce alcoolul se evaporă adaugati ierburile, și smântâna și gătițti câteva minute la foc mic, amestecănd  ușor. Adăugați apoi midiile, acoperiți și gătiți la foc mediu 5-6 minute sau până când midiile se deschid. Aruncați midiile care nu se deschid. La sfârșit mai puteți adăuga ceva patrunjel tocat. Alături să aveți pâine proaspătă pentru sos și eventual niște cartofi fierți.

 

Spor la treabă și poftă bună!

 


        

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere