joi, 6 august 2020

Μύδια σε κρασί και σάλτσα από πορτοκάλι-Mýdia se krasí kai sáltsa apó portokáli-Midii în sos de vin cu portocale

Ingrediente:

1.5 kg. midii proaspete, 2-3  portocale de suc, 300-350 ml.vin alb sec, 75 gr. unt+ 100 ml. ulei de măsline extravirgin, 5-6 căței de usturoi măruțiți,  sare marină neiodată și  piper verde proaspăt măcinat, un amestec tocat mărunt de frunze/crenguțe de: pătrunjel creț, măghiran, oregano, coriandru, cimbru, rozmarin, tarhon (opțional dacă vă place) și  lavandă.

Mod de preparare:


Normal, ca la toate rețetele cu midii proaspete se începe cu spălare
a și curățarea lor. Nu uitați ca înainte să le țineți in apă rece cam 15 minute sa elimine nisipul ( nu prea mult că riscăm să se deschidă). Chiar dacă mă repet trebuie să aveți MARE ATENȚIE ca midiile să fie închise, dacă sunt chiar puțin deschise, le veți arunca. Într-un wok mare care să aibă și capac topiți untul amestecat cu uleiul de măsline. Înăbușiți scurt usturoiul, adaugați sare, piper și mirodenii și stingeți cu vin. Lăsați să se evapore alcoolul după care adăugați sucul de portocale. Lăsați să dea într-un clocot și apoi adaugați midiile și acoperiți wokul.Se amesteca  midiile prin răsucire sau cu o spatulă din când în cand și se lasă la foc mediu, aproximativ 10-15 minute, până când se deschid toate , iar sosul a mai scăzut un pic și s-a mai îngroșat. Se servesc rapid cu pâine proaspătă alături și eventual cu niște cartofi fierți.


Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere