joi, 6 august 2020

Αλευροπιτα (Αλευρόπιτα) Αλευροπιτα Αγινωτη-Alevropita (Alevrópita) Alevropita Aginoti-Plăcintă cu făină

Această rețetă vine din Zagori-Epirus Grecia.


Ingrediente: 350-400 gr. de  făină, 3 ouă+1 ou, 300 - 400 gr. Fetta zdrobită,  1/4 cană+1/3 cană ulei de măsline,  2 lingurițe Tsipouro,  1/2 linguriță sare marină neiodată, 2 ½ pahare de apă, piper negru proaspăt măcinat, semințe de  susan pentru decorare, 2-3 lingurițe unt, 1 linguriță  oregano - busuioc (opțional).

Mod  de preparare: Amestecați făina puțin câte puțin peste ouăle bătute energic în prealabil cu uleiul de măsline și tsipouro(cele 3), apa și condimentele. Amestecați cu mâna până când veți obține un terci  mai subțirel,dar nici apă. Adăugați în terci, jumătate din cantitatea de Feta zdrobită și frecată cu unt și cu cele opționale dacă le doriți. Dacă este prea gros, puteți adăuga mai multă apă. Ungeți cu unt un vas de lucru (cantitatea este pentru o tavă de 40/40) și turnați amestecul, întinzând astfel încât să aveți un strat subțire. Bateți oul rămas cu apă și ungeți suprafața cu o pensulă. Presara cu branza rămasă și  stropiți peste cu uleiul de măsline rămas. Dacă doriți, presărați cu semințe de susan. Se coace într-un cuptor preîncălzit la 170 gr. C., pe grătarul de la mijloc, timp de aproximativ 50minute sau  până se rumenește frumos. Alevropita este crocantă și bună fierbinte scoasă din cuptor. Pe măsură ce se răcește, va începe să se înmoaie, dar va fi totuși destul de delicioasă.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere