miercuri, 8 octombrie 2014

Chiftelute (keftedakia) aromate a la Papagheorghiu

 Ingrediente:

 800 gr. carne de vita tocata sau un amestec de carne de vita tocata si carne de porc, felii de paine alba, fara coaja, inmuiate in lapte si stoarse bine, 2 cepe mari rase,1 rosie coapta si ferma rasa, 2 linguri otet de vin, 3 linguri de Ouzo, 1 ou, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingura frunze proaspete de busuioc tocat marunt,  2 linguri de frunze proaspete de menta tocat marunt,1 lingura de patrunjel tocat marunt,  sare marina neiodata dupa gust, piper proaspat macinat,     ulei de masline pt.prajire ,  faina pentru pudrat.


Mod de preparare:

Pune carnea tocata intr-un bol mare si  stropeste-o cu otet si ouzo (chiftele se fac pufoase). Pune si restul ingredientelor impreuna cu painea si ierburile. Rade ceapa peste amestec astfel se va scurge si sucul. Faceti acelasi lucru cu tomatele. Condimenteaza cu sare si piper si  adauga oul. Mesteca bine. Apoi pune amestecul pe o farfurie,  acopera si da la frigider pentru a se lega  cel puțin 30 de minute. Aminti-va: cu cat amestecul ramane in frigider mai mult  cu atat mai aromate vor fi  chiftelele. Impartiti amestecul de carne în bucati mari. Faceti chiftele relativ plate, umezind varful degetelor in ouzo. Le dati prin faina și le prajiti in ulei de masline timp de 3 minute pana devin aurii. Lasa chiftelutele sa se scurga pe un prosop de hartie de bucatarie. Serveste-le cu cartofi prajiti si salata Horiatiki.


Spor la treaba si Pofta Buna! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere