O salata delicioasa in stil grecesc de care sa va bucurati cu paine alba prajita sau cel mai bine cu Pita proaspata..
Ingrediente:
500 gr. naut, 2 cani de ceai cu pasta de susan, 3 linguri cu usturoi pisat, 2 lamai (suc), 1 lingura de boia de ardei, 1 lingura de piper cayenne macinat, 1/4 ceașcă de ceai de ulei de masline, sare marina neiodata dupa gust, 3 linguri de apa calduta, 1 lingura de patrunjel, tocat marunt .
Mod de preparare:
Puneti impreuna cu niste bicarbonat de sodiu intr-un bol si apa cat sa cuprinda la macerat nautul peste noapte sa se umfle. Clatiti-l bine dupa care puneti-l intr-o caserola cu apa rece. Fierbeti nautul timp de 30 de minute dupa care il scurgeti si il lasati sa se raceasca. Puneti apoi nautul intr-un procesor de alimente si pasati-l bine. Adaugati restul ingredientelor (pasta de susan, boia de ardei, piperul cayenne, usturoiul si uleiul ) treptat cate unul pe rand in timp si amestecand continu, ca si cum ati face maioneza. Se condimentează cu sare si piper dupa care se toarna si sucul de lamaie . In aceasta etapa tineti pe apa calduta pentru a transforma amestecul intr-o spuma moale. Asezati salata intr-o farfurie si garnisiti cu patrunjel, putin ulei si piper cayenne suplimentar. Bucurati-va de ea cu paine prajita sau pita proaspata.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere