miercuri, 8 octombrie 2014

Salata de naut picanta in stil grecesc


O salata delicioasa in stil grecesc de care sa va  bucuratcu paine alba prajita sau cel mai bine cu Pita proaspata..



Ingrediente: 

500 gr. naut, 2 cani de ceai cu pasta de susan, 3 linguri cu  usturoi pisat,  2 lamai (suc),  1 lingura de boia de ardei, 1 lingura de piper cayenne macinat,  1/4 ceașcă de ceai de ulei de masline, sare marina neiodata dupa gust, 3 linguri de apa calduta,  1 lingura de patrunjel, tocat marunt .


Mod de preparare:
 
Puneti impreuna cu niste  bicarbonat de sodiu intr-un bol si apa cat sa cuprinda la macerat nautul peste noapte sa se umfle. Clatiti-l bine dupa care puneti-l intr-o caserola cu apa rece. Fierbeti nautul timp de 30 de minute dupa care il scurgeti si il lasati sa se  raceasca. Puneti apoi  nautul intr-un procesor de alimente si pasati-l bine. Adaugati restul ingredientelor (pasta de susan, boia de ardei, piperul cayenne, usturoiul si uleiul ) treptat cate unul pe rand in timp si amestecand continu, ca si cum ati  face maioneza. Se condimentează cu sare si piper dupa care se toarna si sucul de lamaie . In aceasta etapa tineti pe  apa calduta pentru a transforma amestecul intr-o spuma moale. Asezati  salata intr-o farfurie si garnisiti cu patrunjel, putin ulei si piper cayenne suplimentar. Bucurati-va de ea cu paine prajita sau  pita proaspata.

 
  Spor la treaba si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere