Ingrediente :
250 gr. grau, 1 ½ cana de faina rumenita foarte putin intr-o tigaie sau in cuptor, 1 ceasca tahini ,1 lingura seminte de chimen prajite, 1 ½ - 2 cani de zahar (depinde de cat de dulce preferaţi), 1 cana nuci tocate ,1 cana migdale prajite si tocate, ½ ceasca seminte de susan , ½ ceasca stafide, 3-4 linguri de smantana lichida,o rodie, scortisoara pentru garnisire.
Mod de preparare:
Se fierbe graul lent la foc mic cu 10 cesti de supa de legume intr-o cratita (mai puteti adauga daca scade prea mult), dupa care se pune doar graul intr-un blender si se face un terci. Se dizolva faina rumenita incet - incet adaugand un pic de supa rece pentru a evita coagularea si se adauga in oala impreuna cu terciul si bulion de legume. Adaugati zaharul si amestecati constant la foc mic pana se ingroasa si devine de culoare crem deschis (iar daca este prea gros lichidul se adauga putina apa). Luati de pe foc si adaugati stafide si chimen. Intr-un castron adanc se adauga pasta de susan si incet se adauga apa rece (aproximativ 1 1 / 2 ceasca) amestecandu-se pentru a face un sos subtire, apoi se adauga un pic de smantana sa nu se taie sosul si se amesteca viguros. Rasturnati in oala mare si dati la foc mediu, amestecand constant.Adaugati nuci, migdale si susan. Cand este gata se pune in boluri iar la suprafata se face o cruce cu un amestec de scortisoara si boabe de rodie.
Afxisi ton theseon ergasías!Spor la treaba!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere