vineri, 22 aprilie 2011

Diples Kalamatianos-Falduri prajite cu nuca si scortisoara

Este un un preparat dulce traditional pentru Sarbatorile Pascale din Peloponez. Se mai poate pregati la  nunti si logodne. Este delicios, dar au procedura lor de a fi facute care nu este tocmai grea.

Ingrediente

Pentru aluat: 10 oua,1 kg faina, sucul de la o lamaie,1 paharut de lichior sau ouzo,  1 lingurita zahar, 1 / 2 lingurita sare ; Pentru sirop: o jumătate de kilogram de apa, 1 kg de zahar brun, 200 gr miere de soc, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 250g.nuci macinate, 1 lingura  scortisoara.


Mod de preparare:

Bateti ouale energic intr-un castron adanc dupa care adaugati  sucul de la o lamaie apoi sare si zahar batand in continuare. Puteti pune acum si paharutul de Ouzo sarea si zaharul. Cerneti faina dupa care o adaugati in ploaie peste compozitia de mai sus si framantati bine aluatul (mai puteti adauga faina in functie de cat se cuprinde). Cand este gata se inveleste in folie alimentara si se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce s-a odihnit il scoateti din frigider si-l taiati in mai multe bucati. In acest timp puneti la incalzit niste ulei inr-o tigaie adanca.Aluatul il treceti fie prin masina de paste pusa la nr. 2, fie il intindeti subtire cu facaletul pe masa de lucru  pudrata cu faina. Si in varianta masina si manual inpaturiti din nou aluatul si repetati intinderea de inca doua ori cu tot cu inpaturire. Trebuie sa va rezulte o banda foarte lunga si foarte subtire.Pentru a preveni uscarea acestor fasii este bine sa le acoperiti cu un servet umed. Taiati apoi benzi dreptughiulare pe care le faceti sul si le prajiti in uleiul incins tinand cu doua furculite sa nu se desfaca si sa le puteti intoarce pe toate partile.
Le puneti apoi intr-o tava sau farfurie sa se scurga de ulei. Dupa prajire ne putem apuca sa facem siropul.Fierbeti mai intai apa cu zaharul dupa care adaugati mierea si uleiul (acesta se pune pentru a nu se inmuia Fldurile). Luati spuma de la lichid, iar cand este gata si ingrosat luati de pe foc si lasati sa se raceasca siropul.Se iau Faldurile cu grija cu ajutorul a doua furculite si se inmoaie bine in sirop dupa care se pun cu grija pe tava de servit pe straturi. Cand un strat este gata il pudram cu scortisoara amestecata cu nuci pisate si continuam cu urmatorul strat.

Kala Pascha!Paste Fericit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere