Ingrediente:
Pentru aluat: 250 gr. unt, 200 gr. de zahar pudra, 200 gr. faina de patiserie, 3 oua - doar galbenusele, coaja rasa si zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu untul pana se face crema, se adauga apoi galbenusele pe rand, zeama si coaja de lamaie si faina in ploaie framantand pana se obtine o coca elastica.
Pentru umplutura: 750 gr de branza de vaci dulce, zahar dupa gust, 2 pumni de stafide, vanilie si rom, 3 oua intregi.
Mod de preparare:
Se amesteca pana la incorporare toate ingredientele cu o lingura de lemn.
Pentru glazura: 3 albuse ramase de la blat,6 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Se bat albusele spuma se adauga zaharul continuand sa se bata pana se obtine o bezea tare.
Montarea:
Se unge si se tapeteaza cu faina o forma si se intinde foaia de aluat cu mana avand grija sa o ridicam pe margini.Umplutura se intinde peste aluat. Bezeaua se intinde cu paleta deasupra branzei. Se da la cuptor la foc potrivit si se coace aproximativ 3/4 ora.
Kalo Pascha! Paste Fericit!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere