sâmbătă, 23 aprilie 2011

Arni patsas gia to Pascha-Drob de miel pentru Pasti

Ingrediente:


Toate organele mielului inclusiv intestinele, cate o legatura de marar,patrunjel si hasmatuchi, o nuca de nucsoara rasa, cate 2 legaturi ceapa verde si usturoi verde,1 lingurita scortisoara, sare si piper proaspat macinat dupa gust, cateva linguri de pesmet, 2-3 linguri de coniac Metaxa (nu prea mult ca amareste) 2 oua .


Mod de preparare:



Organele mielului se tin in apa cu otet sa iasa tot sangele, matele se curata cu dosul cutitului si tot asa se lasa in apa cu otet. Exista doua variante de preparare. La prima se taie bucati mici toate organele inclusiv matele (care am mai spus se folosesc si la Magiritsa sau se pot manca un pic calite cu paine proaspata) sis e calesc intr-o tigaie adanca cu ardei gras taiat grosolan si cu o ceapa  maruntita. A doua varianta este sa se fiarba in prealabul toate organele dupa care sa se marunteasca. In continuare se va face la fel la amandoua.Se rastoarna organele maruntite intr-un castron, se amesteca cu ierburile taiate fin, ceapa si usturoiul verde taiate marunt, se rade nucsoara, se adauga scortisoara, sarea si piperul, se pune coniacul si ouale si se amesteca foarte bine. Se presara si pesmetul si se mai amesteca un pic. Se pregateste tava de lucru se unge cu ulei, se intind doua foi de placinta care se ung cu ulei dupa care se pun altele doua care se ung  din nou cu ulei, se rastoarna amestecul, se niveleaza frumos dupa care se pune praporele (daca avem si pe care l-am tinut si pe el in apa cu otet) si optional inca doua trei foi de placinta care se ung la randul lor cu ulei. Marginile foilor de dedsupt se aduc peste cele de deasupra. Se da la cuptorul bine incalzit si se coace 40-50 minute.


Kalo Pascha! Paste Fericit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere