joi, 18 noiembrie 2010

Chiftele de naut ca la Agios Oros (Muntele Athos)

Ingrediente pentru 4-5  portii:

300g năut din conserva ca sa mai scurtam timpul de preparare ( sau aceiasi cantitate de naut dar il fierbeti in 2-3  ape  cu cate 1/2 lingurita bicarbonat pana se inmoaie. Trebuie lasat inainte la inmuiat in pa rece cel putin 10-12 ore), 3 catei de usturoi ,1 ceapa rosie tocata  fin,1 legatura de patrunjel tocatfin, 1 / 2 lingurita seminte de chimen  macinate, 100g făină , un ou bătut ,ulei de măsline pentru prăjit .

Mod de preparare:

Se piseaza nautul. Călugării fac acest lucru cu un cuţit şi un pistil, dar noi vom utiliza blenderul. Amestecati năutul cu usturoiul maruntit, ceapa, patrunjelul, chimenul şi făina. Presarati piper proaspat macinat, dar nu sare. Puneti compozitia  într-un castron si  adaugati oul. Se amestecă pana capata consistenta unui aluat, apoi se da la frigider timp de 10 minute.  Formati perisoarele care să fie destul de subţiri. . Se incinge uleiul, si se prajesc uşor(focul trebuie să fie suficient de scăzut pentru a nu se arde la exterior inainte de a se face interiorul). Puteti servi alaturi de legume proaspat taiate sau cu iaurt.
Kali Orexi!

2 comentarii:

  1. O reteta asemanatoare cu falafelul arabesc! Numai ca acolo nu se fierbe nautul! La aceasta reteta se pune neaparat ou?

    RăspundețiȘtergere
  2. asaam cules reteta asa o fac asa am dat-o mai departe.oul mai leaga compozitia. spor la treaba

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere