joi, 18 noiembrie 2010

Soufle de ficat

2-3 ficati de pasare cruzi tocati marunt se prajjesc in unt.Se face un sos Bechamel. Dupa ce s-a racit sosul se amesteca cu 3-4 galbenusuri, ficatii prajiti, sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se mai mesteca usurel.. Compozitia rezultata se pune intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si se da la cuptor aprox. 30 minute sau pana observati ca s-a facut. Se serveste cu sos de ciuperci.


Nota
Sos Bechamel mod de preparare:
2-3 linguri faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, nucsoara.Faina si untul se infierbinta intr-un vas de lucru, la foc mic amestecind mereu si avand grija ca faina sa nu se arda sau maroneasca; apoi, se stinge cu laptele fierbinte, adaugat treptat, amestecind mereu  pentru a nu se face cocoloasel. Trebuie  sa rezulte un sos omogen de consistenta unei smantani vanjoase.Se rade putina nucsoara. Se mai pot adauga, imediat dupa ce s-a luat de pe foc putina smintina, batuta bine cu 1-2 galbenus de ou.
Sos Ciuperci mod de preparare: 
100 g ciuperci,1 ceapa rosie maruntita fin,40 gr. unt,1 lingura faina,150 gr smantana de gatit, sare si piper dupa gust.
Ciupercile se curatata de pielita si de negreala de sub palarie si se spala bine.Intr-o tigaie in care am topit jumatate din unt se pun la inabusit pret de 10-15 minute.Intr-o alta tigaie calim ceapa cu cealalta jumatate de  unt pana cand aceasta prinde o culoare aurie sis e inmoaie dupa careadaugam o lingura de faina si stingem cu zeama lasata de ciuperci.
Omogenizam cele doua compozitii impreuna cu sare si piper dupa gust,  smantana si lasam sa fiarba bine pana cand se omogenizeaza bine.Can se raceste putem servi cu Soufle-ul de mai sus

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere