vineri, 19 noiembrie 2010

Cod fiert cu prune ca la Agios Oros

Ingrediente:
3 linguri. (45mL)  ulei de măsline extravirgin, 3 catei de usturoi tocati marunt, 1 ceapa mare galbena taiata mare,1/2 kg.prune proaspete, înjumătăţite şi fără sâmburi, 750g.file de  cod proaspat, 1/ 2 lingurita sare de mare neiodata, sucul  de la o lamaie, 1 legatura patrunjel proaspat tocat, piper negru macinat proaspat dupa gust.

Mod de preparare: 
Într-o tigaie mare, adânca se pune la incins ulei de măsline se combina apoi usturoi si ceapa pe care le sotam doar până când ceapa începe să se înmoaie, aproximativ trei-patru minute. Adaugam prunele si sotam alte două minute. Punem fileurile de cod peste ceapa si prune, apoi se adaugă suficientă apă cat sa fie la jumătate. Presaram cu sare, apoi punem apa la foc mic, se acoperă şi se fierbe 15 minute, sau până când  fileurile s-au inmuiat.
Se pune la sfarsit sucul  de lamaie si patrunjelul  peste cod, apoi se presara piper proaspat macinat.Se poate servi cu cartofi natur sau cu legume fierte.
Pentru 4 persoane.

Kali Orexi-Pofta Buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere