Iată rețeta tradițională poloneză de chiftele în
sos de mărar (Polish meatballs in dill sauce / Pulpety w sosie koperkowym).
Chiftele poloneze în sos de mărar
Ingrediente: I. Pentru chiftele: 500 gr. carne tocată (de porc, vită sau amestec), 1 ceapă albă mică-tocată fin, 1 ou, 2 linguri pesmet, 2 linguri lapte, sare neiodată și piper după gust, puțin ulei pentru prăjit/ II. Pentru sosul de mărar: 2 linguri unt, 1 lingură făină, 300 ml. supă de legume sau apă, 150 ml. smântână pentru gătit (15-20% grăsime), 1 legătură mare de mărar proaspăt-tocat, sare neiodată și piper, câteva picături de zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Se servește cu:
- Piure de cartofi
- Orez simplu
- Cartofi fierți sau găluște poloneze (kluski)
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere