Layali
Lubnan, sau „Nopțile Libaneze”, este un desert tradițional libanez, foarte apreciat pentru textura sa fină și gustul dulce și aromat, format
dintr-un strat de budincă de griș, aromatizat cu apă de floare de portocal sau
de trandafir. Deasupra se așază un strat de cremă groasă (ashta), iar desertul
este garnisit cu fistic măcinat și servit cu un sirop dulce. Este un desert
popular, mai ales în timpul Ramadanului, și poate fi preparat rapid Layali
Lubnan
Ingrediente: A. Pentru budincă: 1 litru de lapte, o cană zahăr (aprox. 200 gr.), o cană griș fin (aprox. 160 gr.), 1 linguriță apă de trandafiri, o linguriță extract de vanilie/ B. Pentru topping (sirop): o cană zahăr, 1/2 cană apă, o linguriță apă de trandafiri sau apă de portocale, C. Pentru decor: Fistic măcinat sau fulgi de migdale prăjite
Mod de
preparare
Se servește
rece, ideal după masă.
Sfaturi:
- Poți ajusta cantitatea de apă de trandafiri după gust; prea multă poate da un gust puternic.
- Dacă vrei, poți adăuga un strat subțire de cremă de lapte sau smântână lichidă pentru un plus de finețe.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere