luni, 26 iulie 2021

Μοσχάρι καπάμα -Moschári kapáma-Kapama cu carne de vită


După ce acum ceva timp am făcut Kapama de pui  astazi vă voi da o altă rețetă de kapama cu carne de vacă, gătită la slow cooker vreo 7-8 ore .
Kapama este un fel de mâncare clasic grecesc! Este în esență carne fiartă cu multă scorțișoară  într-un sos frumos de roșii. Se poate servi  peste
hiloptas, orzo, piureu de cartofi sau orez pentru o masă grozavă la sfârșit de săptămână. Sunt puține lucruri mai reconfortante pentru mine ca bucătar decât un fel de mâncare cu carne pui/vită/miel fiert încet într-un sos de roșii bogat condimentat. De aceea, această rețetă tradițională pentru Kapama este una dintre preferatele mele din toate timpurile. Combinații clasice de arome grecești Kapama folosește perfect combinația clasică de arome grecești de carne, roșii și scorțișoară. Bucătăria greacă încorporează acest lucru cu toate tipurile de carne într-o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi tocănnițele, sosurile pentru paste dar și alte sosuri de carne, cum ar fi cea folosită în Moussaka sau Pastitsio. Vă sfătuiesc la această rețetă să folosiți roșii proaspete, zdrobite pentru că acestea dau un gust extraordinar. Dacă vă place puteți adăuga și nucșoară, cuișoare, ienibahar.

 

Ingrediente: 250-300 gr. carne de vit[ dup[ preferin'a dvs., 1 ceap[ mare albă tăiată cât mai mărunt, 3-4 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului, 1/2 linguriță scorțișoară, o nucșoară rasă, câteva cuișoare, 1 cană mare de roșii proaspete date pe răzătoare, 1 cană mare cu apă,  1/4 cană mare cu ulei de măsline extravirgin, sare marină neiodată și piper negru proaspăt măcinat după gust, un vărf de cuțit fulgi de ardei iute, 1/4 cană suc de roșii.


Mod de preparare: tăiați bucățile de carne în cuburi potrivite și așezați-o in slow cooker. Tăiați ceapa și usturoiul și puneți-le pe deasupra. Adăugați, uleiul de măsline, scorțișoara, nucșoara rasă, cuisoarele, roșiile date pe răzătoare, sarea și piperul, sucul de roșii, apa și amestecați gentil. Porniți aparatul și setați-l pe 7 ore și cam asta este totul. Acum nu mai aveți decât de așteptat să se pregătească. Cam la jumătatea timpului aruncați un ochi sa nu fi scăzut prea tare.

Spor la treabă! 

    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere