marți, 7 iulie 2020

Ψαρι Πλακι: Ελληνικός μπακαλιάρος με ψητά κρεμμύδια και ντομάτες-Psari Plaki: Ellinikós bakaliáros me psitá kremmýdia kai ntomátes-Plachie de cod cu ceapa si roșii



Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg. fileuri dezosate de cod, sare marină neiodată și piper negru după gust, 1 linguriță de oregano uscat; Pentru sosul de roșii:  ¼ cană ulei de măsline extravirgin,    1 ceapă mare albă tăiată în rondele, 4 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului, 4-5 roșii mari cărnoase sau 2 cutii roșii in conservă,  sare marină neiodată și piper negru după gust, un vârf de cuțit fugi de ardei iute sau un pic de boia afumată iute, 2 lingurițe de oregano uscat,  ½-1 linguriță  miere de cimbru,  10-15 măsline Kalamata tăiate rondele, pătrunjel proaspăt tocat fin.

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la maxim sau la 200 ° C.,
Pentru prepararea sosului: Se gătește mai întâi ceapa cu uleiul de măsline la foc mediu până la mic pâna se înmoaie fără să o ardem.Se adaugă apoi  usturoiul și se amestecă un pic. Se adaugă apoi piureul de roșii, sarea, piperul, fulgii de ardei roșu (boia), mierea și oregano. Se fierbe sosul timp de 15 minute sau până se îngroașă. Se condimentează peștele cu sare, piper și oregano. Într-o tigaie mare cuprinzătoare, se toarnă jumătate din sos pe fund. Se pun fileurile de pește condimentate peste sos și se toarnă apoi sosul de roșii rămas peste pește. Deasupra se pun masline feliate. Se dă  la cuptor timp de 30-40 de minute sau până când peștele este făcut ușor. Se servește cu pâine prăjită.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere