luni, 18 noiembrie 2019

Γαρίδες σαγανάκι-Creveți saganaki în stil grecesc


Ingrediente pentru doua persoane:

0,750 kg. crevete proaspăt, curățat și decorticat, 3  căței de usturoi tocați mărunt, 1 ardei gras tocat mărunt, 2 cepe roșii tocate, 4-5 roșii coapte mari tocate, 1  lingură pastă de roșii, ulei de măsline cât este necesar, 1 linguriță miere de cimbru, sare marină neiodată si piper proaspăt măcinat, 1 anason stelat, 20 ml. Ouzo de calitate, 200 gr. Feta sfărâmată, oregano proaspăt, pătrunjel pentru decorat (opțional)





Mod de preparare:

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare  la foc mare. Încălziți și cuptorul. Când uleiul este fierbinte, adăugați ceapa, usturoiul, adăugați rapid și mierea și piperul  și lăsați timp de 3 minute sau până se înmoaie. Adăugați cam la jumatatea timpului și pasta de tomate. Adăugați creveții pe care în prealabil i-ați pudrat cu ulei de măsline sare și piper și lăsați-i  timp de 2 minute. Se adaugă apoi Ouzo iar când acesta evaporă tăria, se adaugă roșiile date în prealabil pe răzătoare și  sarea după care se aduce la fierbere. După ce a dat în clocot, se lasă la foc mic să fiarbă timp de 5 minute. Adăugați  3/4 din Feta  și oregano tot și dați la cuptor  să mai fiarbă încă câteva  minute (5-6 minute) sau până se topește brânza. Transferați în farfurie și zdrobiți Feta rămas deasupra și garnisiți cu pătrunjel.

Atentie puteți elimina partea cu cuptorul și atunci tot timpul va sta la fier deasupra pe aragaz.


Spor la treabă și poftă bună!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere